donderdag 9 juni 2011

Goed

Goed dat het hier prachtig weer is, jammer dat mijn zus en ik morgen naar de regen gaan. Jammer dat Rick al in Nederland is maar goed voor mijn Spaans
Vandaag een afspraak met de Spanjaard die de weg gaat repareren die met het super slechte weer van vorig jaar ernstig is beschadigd. Normaal gesproken doet Rick het woord want zijn Spaans is veel beter maar die is op het ogenblik aan het zingen bij Blair. Aan de buurman, die ook bij het gesprek aanwezig was had ik niets want die spreekt niet een woord Spaans maar hij had wel veel vragen en dat is ook belangrijk.
En wat is het heerlijk om mezelf verstaanbaar te kunnen maken in een andere taal, ook al maakte ik tig fouten met de verleden tijden. Antonio- zijn er andere namen?- wilde me in ieder geval verstaan, want er ontstond een conversatie. Ik had hem wel eerst gevraagd om zich voor te stellen dat ik het Spaans spreek van een kind van 3. Hij sprak daarna redelijk langzaam en sprak de ssen uit- dat doen de Andalusiers niet want die wonen in  Epanja.
Op alle vragen kwam een antwoord dat ik goed kon volgen en vertaalde dat weer naar Nederlands.
Helemaal goed. Volgens mijn zus ben ik toch hoogbegaafd en het is altijd leuk om een compliment van haar te krijgen.
Nu afwachten of het resultaat van de wegwerkzaamheden net zo mooi wordt als de conversatie van vandaag.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: