zaterdag 14 mei 2011

Pioenrozen

Vrijdag 13 mei 2011

Ik weet het. Het zou beter zijn om slechts waar te nemen en niet te oordelen. Het is wat ik telkens opnieuw probeer, soms lukt het maar veel vaker niet. Zo ook vanavond.
Een paar weken geleden hebben Rick en ik uitgesproken om homo's te leren kennen. Wij zijn het, maar hebben er geen een in onze kennissenkring.
Het leuke is dat op het moment dat we dit uitspraken er ook van alles gebeurt om dit te vervullen.
Zo kreeg ik van een kennis een mailtje om contact op te nemen met een man die hulp wilde bij het onderhoudsvriendelijk maken van zijn tuin. Contact gemaakt en blijkt deze man ook van 'de club' te zijn. Hij nodigde Rick en mij uit om tijdens een borrel de tuin te bespreken en daarna te eten.
Hij was bijzonder gastvrij, schonk een goede wijn, verzorgde daar toastjes met heerlijke kaas bij en ook de maaltijd was goed verzorgd en zeer smakelijk. Aan de hele entourage was veel aandacht besteed er stond een bloemstuk op tafel, mooi kristal om uit te drinken etcetera.
Eigenlijk niets om aan te merken zou je denken maar...... de conversatie ging niet dieper dan de kleur van de servetten die zo goed samen ging met die van de rode wijn, over allerlei bekende Nederlanders die hij kende en over al zijn merk en desingspullen. Aaaaaargh Aaaaargh.
Niet ons kopje thee dus.
En...ik heb me wel laten inspireren door hem want waar ik mijn voedsel slechts als voedsel
serveer - nog net niet in een trog- kan daar wel wat meer aandacht aan gegeven worden om het geheel wat sfeervoller te maken.
Zondag krijgen we twee mannen op bezoek die we kennen uit Spanje. Zij komen voor een borrel en blijven eten. Ik heb mooie servetten gekocht en een bos pioenrozen voor op tafel. Het ijs zal ik niet gewoon op een bordje kwakken, maar keurig opmaken met slagroom, een koekje en wat cacao poeder en een mintblaadje.
Gaat dat in ieder geval goedkomen.
Nu hopen dat we het niet alleen over die servetten gaan hebben.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: