vrijdag 20 mei 2011

Alles kan een mens gelukkig maken

Er wordt gezegd dat zingen goed is voor de gezondheid. Dat het ervoor zorgt dat je je gelukiger voelt. Nu ik drie weken bij Blair zing kan ik dit alleen maar beamen. Er zitten minstens drie dagen met een naijl effect aan een zangavond. 's Morgens zing ik in de douche, tijdens het spinnen zing ik  zelfs mee met reggeamuziek en als ik wandel ben ik aan het oefenen. 
Vanmorgen was ik actief als vrijwilliger van de Regenboogboom in het ziekenhuis van Alkmaar. Bij een bezoek aan heel jonge kinderen zingen we altijd veel liedjes. We gebruikken dan een MP3 speler als begeleiding. Ik vindt het prettig om mezelf daar een beetje achter te kunnen verschuilen.
Vanmorgen, een totaal nieuwe ervaring: ik had geen MP3tje nodig. Voluit zingen, zonder gene, zonder angst voor foutjes of het idee dat ik het niet goed doe. Heerlijk om er oprecht tegen aan te gaan en... dat hebben die kleintjes echt in de gaten. Ik hoef alleen maar het van plezier stralende gezicht van Sem voor de geest te halen om te weten dat het werkt.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: