zaterdag 19 maart 2011

Oren

Al jaren hebben Rick en ik een onenigheid. Deze gaat over mijn gehoor. Rick vindt dat ik doof begin te worden en ik vind dat hij te zacht en onduidelijk spreekt. Ook vindt hij dat ik te luid spreek en noemt me dan Antonio. ( Spanjaarden zijn nogal luid )
Vandaag bezocht ik samen met Rick in het kader van de open dag in verpleeghuizen, Magnushof in Schagen. Op de afdeling waar de paramedische dienst is gehuisvest kregen we informatie over revalidatie, dagbehandeling, logopedie en kunnen we een gehoortest doen. "Nou, Ton misschien is dat iets voor jou?"
Toen één van de logopedisten nogal enthousiast met Rick instemde begon ik ietwat achterdochtig te worden.
Was dit  van tevoren opgezet?  Had Rick me daarom zo nadrukkelijk uitgenodigd om mee te gaan?
De logopediste liet ons beiden een paar zinnen zeggen om het aantal decibels te meten. Wat blijkt? Ik praat 5 decibel harder dan gemiddeld maar Rick 5 decibel minder. Beiden hebben we dus gelijk maar ik kan nu zeggen "praat us wat harder!"
Vervolgens de gehoortest. Mijn gehoor is dat van een  62 jarige terwijl dat van Rick 30 is. Hier heeft Rick gelijk. De hoge tonen zijn inderdaad moeilijk geworden.
Eén geruststelling: ik hoef pas over een jaar of twintig terug te komen voor een paar rumboontjes of eerder als Rick zachter gaat praten.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: