maandag 14 maart 2011

Glas

Als kind uit Egmond liep ik bijna elke dag op het strand, lekker rustig en altijd wat te vinden langs de vloedlijn. Speciale dagen waren die waar ik iets van glas vond, een flesje, een stuk glas uit een raam van de Wan Chung ( gestrand in Castricum ). Maar mijn mooiste vondst was een lampje waarin water zat en nog helemaal intact was.
Tijdens een vakantie op Sicilie heb ik mijn sterkste verslaving opgelopen. Het strand was bezaaid met stukjes glas, glad geslepen door de branding. Hebberig werd ik en nam 10 kg mee naar Nederland.
Deze verslaving heb ik nog steeds want ook de Spaanse stranden zijn rijkelijk voorzien en omdat we daar vaak zijn heb ik inmiddels meer dan 250 kilo. Uitgezocht op kleur. Wit, bruin, groen en dat in allerlei schakeringen. Want hoeveel kleuren groen kunnen er zijn? Met sorteren ben ik bij 15 gestopt. www.strandglas.nl Is een link van een kunstenaar die prachtige dingen maakt.

Eigenlijk is het raar dat ik nooit op het idee ben gekomen iets met glas te doen als hobby behalve dan het zoeken ervan. Dus toen een vriend mij belde of ik interesse had in een workshop glas in lood riep ik meteen ja. Met deze link kom je op de site van het bedrijf.http://www.glasbox.nl/
En wat is het leuk. Ontwerpen, malletjes maken, glas aftekenen, snijden ( eng  de eerste keer) en volgende week in lood zetten.
Maar het allerleukste: het kiezen van het benodigde glas uit honderden verschillende kleuren en texturen.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: