zondag 20 februari 2011

Wandelen

Vandaag op stap geweest met het Nederlands genootschap van Sint Jacob. Een vereniging ter ondersteuning van mensen die naar Santiago de Compostela wandelen. Hetzij met informatie of het bieden van onderdak. Het is met 6000 leden de grootste Jacobus vereniging van Europa.  Omdat deze club 25 jaar bestaat is er een Camino der lage landen georganiseerd, een wandeling door Nederland langs veel aan Jacobus gerelateerde kerken, scholen, wegen en dergelijke.
De regio Benoorden het IJ is nu aan de beurt en had gisteren een wandeling in Amsterdam en vandaaruit naar Zaandam.
Vandaag van Zaandam naar Akersloot en liep ik mee. Het begon met een mis in de Jozefkerk te Zaandam waar we ook een stempel  kregen in ons credential. Stempels zijn nodig om aan te tonen dat je de hele weg hebt afgelegd, ongeveer als controle posten bij de 11 stedentocht. Mensen zijn altijd zeer inventief om minder te doen dan nodig is. Vervolgens wandelden we via de Zaanse Schans naar Wormerveer waar we in de Kerk van Onze Lieve Vrouw van Geboorte koffie met koek kregen. Ondanks een zonnetje was het koud  en is dit een zeer welkome tractatie. Omdat de alleenstaanden BINGO en kaart middag om 13.30 begint vervolgen we onze weg.
Via de voormalige Jacobusschool - omgebouwd tot woningen voor mensen die begeleiding nodig hebben- lopen we door de polder over dijkjes naar Krommeniedijk en verder naar Akersloot. In de Jacobuskerk krijgen we niet alleen een stempel en koffie met een gevulde koek maar ook nog lekkere hartige hapjes en een glaasje wijn.
In totaal 22 kilometer gelopen. Leuke en leerzame gesprekken gevoerd want wat me opvalt is dat de dekselse pelgrim over het algemeen wel iets te vertellen heeft.
Bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers er zijn. Om te beginnen de mensen van de vereniging van St. Jacobus die dit georganiseerd hebben. Vervolgens de dames en heren die op hun vrije dag koffie schenken en een BINGO middag regelen en in Akersloot een echtpaar dat hapjes maakt, wijn serveert en een rondleiding door de kerk geeft. Allemaal met aandacht en plezier  en met de intentie om iets te betekenen voor anderen.
Voor mezelf: gisteren heb ik niets anders gedaan dan wat op de bank lezen en was aan het einde van de dag totaal onvervuld. Ik werd ook nog sacherijnig omdat Rick een lekkere wandeldag had gehad en met leuke verhalen thuis kwam. Echt gezellig maakte ik het daarmee ook niet voor hem en had ik vervolgens ook geen zin om iets te bloggen. Wat zou ik uberhaupt voor bijzonders kunnen bloggen met een sikkeneurige kop.
Les voor mij: Ga wat doen! Juist als je geen zin hebt.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: